El Conseller de Cultura es reunirà amb el comitè científic del Congrés Internacional d’Estudis Occitans

Aquest proper divendres, 18 d’octubre, el Conseller de Cultura, l’Honorable Senyor Ferran Mascarell, es reunirà a la seu del Departament de Cultura, al Palau Marc de Barcelona, amb els membres del comitè científic de l’Onzè Congrés de l’Associació Internacional d’Estudis Occitans, que tindrà lloc a la Universitat de Lleida durant el mes de juny de 2014. En aquesta trobada està previst que hi participin també ponents del mateix congrés, així com membres del comitè organitzador.

En  la reunió s’exposaran els continguts d’aquest Congrés Internacional d’Estudis Occitans, un congrés que per primera vegada tindrà lloc a Catalunya, per tant en un lloc on la llengua occitana és oficial, cosa que el converteix en un esdeveniment històric. Alhora, servirà com a primer contacte formal dels membres del comitè científic, que s’encarregarà d’avaluar les propostes de comunicació presentades al congrés, amb l’objectiu d’assegurar-ne la qualitat acadèmica. Aquest comitè científic està format per filòlegs d’un altíssim prestigi en el seu àmbit, de diverses nacionalitats, autors d’obres i investigacions de referència en el camp de la lingüística i de l’estudi de la literatura occitanes.

Es preveu que en la trobada hi intervingui, a més de l’Honorable Conseller de Cultura, la Senyora Esther Franquesa, Directora General de Política Lingüística, que exposarà el suport i la col·laboració de la Generalitat envers aquest congrés internacional, del qual n’és el primer patrocinador institucional. En tant que coordinador del comitè organitzador, el director de la Càtedra d’Estudis Occitans, Aitor Carrera, presentarà als assistents els objectius, les línies de treball i els continguts del congrés, del qual se n’acaba de fer pública la programació completa (http://aieo2014.blog.cat/programa-provisori-2/ ), així com la llista de les personalitats que n’integraran el comitè d’honor, format per representants al més alt nivell del món polític, cultural i acadèmic del país. Està previst, igualment, que els assistents a aquesta trobada facin una visita al Museu d’Història de Catalunya i al recent inaugurat Centre Cultural del Born, que rememora els fets de 1714, dels quals se’n celebrarà l’any vinent el tricentenari, en el mateix any que Catalunya acollirà el primer congrés internacional d’estudis occitans.

Han confirmat la seua assistència: Georg Kremnitz, de la Universitat de Viena, que s’encarregarà de la conferència inaugural del congrés; Stefano Asperti, de la Universitat de Roma – La Sapienza; Joan Veny, també ponent del congrés, de la Universitat de Barcelona i membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans; Patric Sauzet i Joèla Ginestet, de la Universitat de Tolosa – Lo Miralh, respectivament secretari general i tresorera de l’Associació Internacional d’Estudis Occitans; Arvèi Lieutard i Felip Martèl, de la Universitat de Montpeller – Pau Valèri; i Rosa María Medina, de la Universitat d’Oviedo, vicepresidenta de l’Associació Internacional d’Estudis Occitans i representant -com Sauzet i Ginestet- del Consell d’Administració d’aquest organisme, els membres del qual també participen en el comitè científic. En representació del comitè organitzador hi assistiran Isabel Grifoll i Ramon Sistac, així com Flocel Sabaté i Aitor Carrera -també membres del comité científic-, tots ells de la Universitat de Lleida.

Podeu trobar més informació sobre el congrés en el següent enllaç: http://aieo2014.udl.cat