Activitats del mes de juny

 

Amb l’arribada del Mostra-Lleida 1mes de juny, Lleida es prepara per acollir una nova edició de la Mòstra de Cinèma Occitan, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb la qual col·labora la nostra universitat. La Mòstra s’inaugurarà un any més a la ciutat de Lleida, i d’aquí començarà el recorregut que la durà durant tot el 2013 per diverses poblacions dels dominis occità i català, en tres estats diferents.

Durant aquest període, fins a la darrera projecció a Lleida al mes de desembre i a Barcelona al novembre, s’aturarà en ciutats occitanes com Tolosa, Bordeus, Montalbà o Pàmies, i fins farà parada en grans esdeveniments multitudinaris com l’Estivada de Rodés. En aquest enllaç trobareu tota la informació necessària sobre la Mòstra.

 

A la ciutat de Lleida el programa d’activitats és el següent:

Dimars 18 de junh a 20 oras

Castell del Rei, Turó de la Seu Vella

Lenga d’Amor. Dobertura de la Mòstra de Cinèma Occitan. Presentacion del filme per son realizator, Patric Lavaud.

Dijòus 20 de junh a 20 oras

Espai Funàtic

Tot un hormatge. Presentacion del filme per Alba Bosch, reviraira dels sostítols en catalan, estudianta del Grau en Estudis Catalans e Occitans de l’Universitat de Lhèida.

Dimècres 26 de junh a 21 oras 30

Cafè del Teatre de l’Escorxador

Lu doien de Sent Aforian

La PEBR a la fèsta de Lou Dalfin

-Setembre

Castell del Rei, Turó de la Seu Vella

Patrimòni occitan, l’héritage d’une civilisation. Presentacion del numèro 38 de la revista Arts, del Cercle de Belles Arts de Lhèida, consacrat a la lenga occitana.

Diluns 9 de decembre a 19 oras e a 22 oras

CaixaFòrum Lleida

Robèrt Lafont, un écrivain dans le siècle. Presentacion per Aitor Carrera, director de la Cadièra d’Estudis Occitans.

 

D’altra banda, podeu accedir també, a través d’aquest enllaç, al vídeo de l’acte Commemoració dels 700 anys de la reintegració de la Vall d’Aran a Catalunya, que va tenir lloc el passat 4 de juny a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans. Hi van intervenir, entre altres, Ramon Sistac, delegat de l’Institut d’Estudis Catalans a Lleida i membre de la Càtedra; Pere Benito, igualment professor de la Universitat de Lleida; i Aitor Carrera, director de la Càtedra d’Estudis Occitans.